söndag 16 februari 2014

Parkera enklare i Mölndal med P-skiva!

En del frågor kan vara mer viktiga eller mindre viktiga i den allmäna diskussionen. Men det kan också vara så, att det som allmänt betraktas som en mindre viktig fråga kanske är precis tvärtom?
En sådan fråga gäller möjligheten att använda P-skiva vid avgiftsfri parkering tex. i Mölndals centrum.
Idag så är det gratis parkering i två timmar för besökare, och därefter betalas en avgift efter en fastställd timtaxa, vilket så långt inte är några konstigheter. Men villkoret för den fria parkeringen är att det gäller enbart om man har tagit ut en parkeringsbiljett från biljettautomaten för detta. Det låter ju som ett onödigt fenomen och kan lätt skapa förvirring för besökare som kör in på parkeringen och läser om fri parkering under två timmar, men missar att "ta ut en biljett".
Jag tycker att det inte bara är extra onödigt att ha en biljett för "gratisparkeringen", utan också som upplagt för enskilda att få extra parkeringsavgifter vilket också kan motverka besökare från att återkomma.
Nej förenkla detta helt enkelt, och inför möjligheten att använda en P-skiva som tidsmätare där det finns avgiftsfri parkering i kommunen. Detta är något som redan idag används i många andra kommuner, så varför inte i Mölndal också?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar