måndag 14 juli 2014

Ett turistcentrum i Mölndal?

Så här under sommaren, och i synnerhet under semestertider så ökar besöksantalet i Mölndal. Många olika evenemang i och runt om Göteborg drar många besökare till sig  bl.a. Gothia cup, Partille cup, konserter på Ullevi samt inte minst Liseberg mm, och många stannar oftast med ett antal olika övernattningar. I Mölndal har vi också mycket att erbjuda vad gäller sevärdheter såsom exv. Gunnebo slott och trädgårdar, Kvarnbyn, Stadsmuseet eller andra attraktioner som t.ex. Åbybadet och Åbytravet mm. Men vad finns det då att erbjuda för de besökare som vill stanna kvar och övernatta? Ja, förvisso finns det ett flertal hotell men utöver det så saknas andra alternativ som camping, vandrarhem eller för den delen uppställningsplatser för husbilar.
Avsaknaden av detta tror jag får många turister som skulle vilja besöka Mölndal att dra sig från det.
Det är därför viktigt att använda Mölndals strategiska läge och möta upp besökarna på den här arenan, och öka förutsättningarna för besöksnäringen genom att erbjuda fler alternativ till övernattning.
En sådan möjlighet som jag ser är att skapa ett turistcentrum, någorlunda centralt och nära någon av de stora lederna som går förbi. Detta skulle öka Mölndals attraktionskraft som en stad att både besöka och stanna kvar i för övernattning. Den mest lämpliga platsen i dagsläget enligt mig skulle vara området vid Torrekulla, där det finns bra förutsättningar till att både återstarta det gamla vandrarhemmet, men även att bygga ut med en sommarcamping med plats för både husvagnar, husbilar, tält samt en mindre stugby.
Visst hade det varit bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar