söndag 13 juli 2014

Vildmarksleden


Ett av mina stora intressen vid sidan om politik och löpning är aktiv fritid och friluftsliv.
Igår så genomförde jag vandringen mellan Hindås till Skatås, längs Vildmarksleden som sträcker sig drygt 4 mil genom skog och terräng bjuder på en fin vandringsupplevelse. Med andra ord också en riktigt härlig naturupplevelse!
Vildmarksleden har på de senare åren fått en liten "nytändning" då den har rustats upp och byggts om på flera sträckor. Där det tidigare har varit svårt att ta sig fram, finns nu fina och ordentliga övergångar med moderna "spångar". Igår valde jag att gå hela sträckan som tog drygt 10,5 h inklusive olika matpauser. Leden är relativt lättvandrad med längre sträckor blandat av grusvägar, träflisade sträckor och vanliga naturstigar. Även om terrängen på sina håll var lite kuperad med branta stigningar och även en del rötter och stenar som man fick vara uppmärksam på, för att undvika att snubbla.
Vädret är som alltid en viktig faktor, igår var det strålande vackert väder med sol och klarblå himmel och en drygt 23 grader varmt som gjorde vandringen till en njutfull upplevelse. Att vandra i regn funkar säkert också men är inte lika roligt förstås.
Med ett gott humör, bra kängor, mycket vatten och mat med sig att värma t.ex. i ett triangakök så är Vildmarksleden bara att rekommendera för fler som vill prova på.
Och vill man inte gå hela leden, så går det att välja kortare sträckor som 1 mil eller 2 mil som alternativ. Oavsett vilket man väljer så blir det en fin upplevelse :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar