måndag 16 mars 2015

Fler låneelcyklar också i Lindome, Kållered och Balltorp

Jag och Elin Andersson har tillsammans lämnat in en motion till kommunfullmäktige angående att fler ska få chansen att låna elcyklar också i Lindome, Kållered och Balltorp.
Motion till kommunfullmäktige i Mölndals Stad
Till mångas glädje kan Mölndalsborna utöver böcker också låna en elcykel på Mölndals stadsbibliotek. Cykeln får med en disposition på 300 kr lånas tre dagar in taget med det vanliga lånekortet. Projektet är tänkt att pågå i 1 år.

Succén är ett faktum sedan starten i september 2014. Efterfrågan på att få pröva elcykel är så stor att många som har stått i kö under lång tid fortfarande inte har fått möjligheten. Fler måste få chansen. Även om Mölndal är en liten kommun sett till geografisk yta, skulle många Lindome- och Kålleredsbor uppskatta att kunna göra också detta lån vid sitt närmaste bibliotek. Vi vill därför utöka möjligheten för Mölndalsborna att prova elcykel genom att sprida denna succé också till biblioteken i Lindome, Kållered och backiga Balltorp.

Genom att få prova en elcykel under flera dagar har du en unik möjlighet att upptäcka elcykelns fördelar i din egen vardag. Elcykel är ett mycket bra färdsätt som  kombinerar både friskvård och hållbara resor. I Mölndals delvis backiga landskap är den dessutom  perfekt för att ta sig till och från arbetet och runt på fritidsresor. För kortare resor kan den i många fall vara ett komplement till och också ersätta bilresor. Så låt fler få chansen att låna en elcykel, upptäcka fördelarna och bidra till fler hållbara resor.


Vi föreslår därför

- att Mölndals Stad  utökar och permanentar projektet genom att erbjuda låneelcyklar också vid biblioteken i Lindome, Kållered och Balltorp samt

- att de nya låneelcyklarna kompletteras med andra modeller med olika utförande t.ex. större lastutrymme och att hjälm och reflexväst ingår i lånet.


Nu hoppas jag att motionen behandlas relativt snart, och finns bara viljan så skulle fler elcyklar kunna vara tillgängliga till fler på biblioteken redan till sommaren. Cykelsäsongen har precis börjat.


Från GP 150310

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar