söndag 19 april 2015

En solig löpardag i Skatås

Så var premiärloppet genomfört. Igår var det många som hade samlats i Skatås för att springa premiärloppet och 10 km. Vädret var strålande och runt 12-13 grader varmt. För egen del så blev shortspremiär efter vinterns träningar med underställ och långbyxor. Själva loppet var den sk. grus 10:an som går från motionscentralen bort förbi hoppbacken och mot lilla Delsjön som man rundar och sedan tillbaka till start. Mitt upplägg var att försöka springa i mitt egna tempo och inte dras med av alla andra. Hur gick det då? Nja både och, inledningsvis så gick det lite för fort för mig och jag började för snabbt. Efter ca 2 km så kände jag av muskelkramp i det ena låret och förstod att jag behövde sänka farten. Krampen satt i och det blev till att kämpa på och försöka hålla ett hyggligt tempo. Efter halva loppet så var det en vätskestation där kunde jag stanna upp, gå lite samtidigt som jag drack vatten och vilade. Något som helt klart hjälpte till för efter det så kändes allt mycket bättre. De sista kilometerna in mot målet gick faktiskt helt ok då orken fanns kvar. Väl i mål så fick jag den välförtjänta medaljen och nästa år springer jag gärna igen. Stort tack också till Sävedalens AIK för ett mycket bra arrangemang.

 "Självis" i Skatås
Medalj Premiärloppet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar