fredag 5 juni 2015

Utvärdering och avslutning

Det är svårt att ta in alla intryck som vi har varit med om under veckan. Idag har det varit vår sista dag här i Chipata och vi har genomfört utvärdering av veckans alla möten och hur vi går vidare i projektet. Dag 5 började med att vi samlades i stadshuset på fm där alla respektive stakeholders som vi träffat var inbjudna. Igår kväll satt vi och förberedde vår presentation som uppskattades av alla på mötet. Vi hade fångat in exakt de områden kring vilka vi tillsammans såg som de mest angelägna att fortsätta med. Under mötet så medverkade också Provinsens parlamentsledamot då Vice Presidenten inte hade möjlighet att delta. Vi fick också tillfälle till lite mingel med varandra och nu när vi har träffats några gånger så blir det bra diskussioner med olika frågor om hur vi organiserar och genomför våra olika verksamheter inom Kultur och Fritid hemma. Efter lunch så blev det en rundtur runt staden och dessutom besök i ett Zambiskt hem samt en lokal by som lever under väldigt svåra förhållanden. I byn bor det ca 800 människor och tillgång till vatten är begränsat till endast två borrade brunnar, och den huvudsakliga födan består av majs som de är beroende av för att överleva. Det här mötet berörde oss alla med hur små resurser människorna lever under, men samtidigt finns det en stor omsorg om varandra. I byn sköter också det lokala rådet om olika frågor och tvister som kan uppstå i byn och om någon blir sjuk ser de också till varandra.
Under kvällen så var vi inbjudna till stadens motell för en avslutningsceremoni med lite musik och dansuppträdanden, där vi fick olika gåvor från staden med bla. två trummor som vi nu tar med oss till Mölndals kommun. Vi fick också tillfälle att lämna över några sista gåvor till de som vi har haft förmånen att träffa under veckan. Vår värd under veckan Nemenada fick också en särskild gåva av Danuta, till sin dotter i form av en Pippi Långstrumpsdocka där vi övriga passade på och sjöng Pippisången till allas jubel 😃

Vi vill avslutningsvis också tacka alla som har följt med oss genom bloggen på den här berikande resan, och partnerskapsprogrammet mellan Mölndal och Chipata.

Karin Vedlin (S) 
Ordförande Kultur och Fritidsnämnden

Glenn Grimhage (Fp) 
Ledamot Kultur och Fritidsnämnden 


Utvärderingen på Chipata kommunhus 

Avslutningsceremoni 

Karin tar emot en gåva från Borgmästaren


Elisabeth och Ulrika överlämnar en gåva till rektorn på Chipata Day

Middag tillsammans

Tacktal för veckan som har varit


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar