tisdag 4 oktober 2016

Glädje, sång och dans

Vår första dag här i Chipata har gått i ett intensivt men roligt tempo. Det var ett kärt återseende med alla våra vänner som vi träffade förra gången vi sågs. Några träffade vi i april och många hade vi inte träffat sedan i juni förra året. Dagen började med ett uppstartsmöte där vi stämde av veckans program och  olika gruppresentationer av vanliga aktiviteter som har planerats inför besöket. Projektet som genomförs har som syfte att stärka lokaldemokrati och ungas inflytande och delaktighet i samhället. 
Delegationen från Mölndal består av 16 personer med deltagare från skolan, kulturskolan och kultur och fritid och den här gången är två ungdomar med på resan. Under dagens presentation av de olika grupperna så är det jätteroligt att se hur mycket som projektet har utvecklats där våra olika utbyten har skapat inspiration och nya tankesätt såväl hos oss som hos våra vänner. Under veckan så blir det möten och kunskapsutbyten med bla. Youth Center, Youth Council och Museum och konstcentrum. 
Under eftermiddagen så besökte vi Lunghakwakwa som är Chipatas nystartade ungdomscenter som kan liknas vid våra fritidsgårdar. Det här är en mötesplats som på den korta tiden som den har varit öppen blivit väldigt uppskattad och populär. Vi blev väldigt varmt välkomnade och fick förmånen att få uppleva några sång och dansframträdande som ungdomar förberett för vår besök. Det blev både en stor glädje och många fina och varma intryck som vi bär med oss. 

Sång och dansnummer av ungdomar från Youth Center


Här fick vi uppleva ett starkt framträdande av en dramagrupp som spelade upp ett ämne om kvinnors rättigheter och självständighet.


Här är en gammal jägardans från NGonistammen

Här visade man upp barns teckningar som de hade gjort inför vårt besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar