söndag 29 november 2020

Mölndal, årets kulturkommun 2021

Mölndal utsågs i torsdags till årets kulturkommun 2021 när fackförbundet Vision meddelade vilken av de 7 nominerade kommunerna som vann utmärkelsen. Ceremoni var tänkt att hållas hos förra årets vinnare Sundbyberg, men som av förklarliga skäl fick anordnas digitalt istället. Som ordförande i Kultur och fritidsnämnden är jag oerhört glad och stolt över denna utmärkelse, vilken ära! Det är fantastiskt roligt att det fina arbetet med kulturverksamheter som vi gör på flera plan i Mölndals stad uppmärksammas genom det här fina sättet. 

Jag vill tacka alla som är med och bidrar till att vi har ett levande kulturliv och ett brett kulturutbud i Mölndal, det är ett väldigt viktigt och betydelsefullt arbete som vi gör tillsammans. Mölndal får nu behålla vandringspriset under ett år och priset kommer att motivera oss ytterligare att fortsätta med att utveckla kulturen för Mölndalsborna inte bara för nästa år utan också för framtiden. För det är genom våra olika kulturaktiviteter som vi gör både inom kommunen och i samarbete med civilsamhället som vi genom kulturen sprider, ljus, värme, trygghet och hopp för människor, särskilt i dessa tider med en global pandemi bland oss.

Juryn motiverade sitt beslut bland annat med följande ord:
"Mölndal får priset för sitt breda och gedigna kulturutbud. Och för att ha visat initiativkraft, nyfikenhet och nytänkande för att hitta alternativa lösningar under ett år som har präglats av en pandemi. Vision utser med stolthet Mölndal till 2021-års kulturkommun".

Det här understryker vikten av ett rikt kultur och fritidsliv och kulturen och även idrotten, är därför mycket värdefulla för den förebyggande och främjande samhällsutvecklingen i Mölndal.

Tack alla, det här ger verkligen energi till att jobba ännu mer för att stärka demokratin och utveckla våra sociala mötesplatser. Det är bra för både hälsan, välmående och trivsel i Mölndal.

Vandringspriset för årets kulturkommun samt 
oljemålningen ”Trädgården” av 
konstnären Philiph A. Luik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar